lördag 23 juni 2012

mikrolån 10000

Letar du efter mikrolån 10000 kr? Mikrolån är ett annat namn på de små lån som även kallas smslån, snabblån och internetlån. Beloppet man kan låna ligger på mellan 1000 kr upp till 30000 kr. Olika banker och låneföretag har olika maxgräns. Kort sagt kan man säga att mikrolån delas in i tre grupper: mikrolån på belopp upp till 5000 kr, mikrolån på belopp upp till 10000 kr, och mikrolån på upp till 30000 kr. De vanligaste typen av mikrolån är den första gruppen, men lån mellan 1000 kr och 5000 kr. För den som letar efter mikrolån 10000 är det så klart kategori två som är mest intressant. Det kan iofs vara värt att även leta hos företag som erbjuder lån upp till 30000 kr, eftersom dessa lån kan vara lite billigare än att ta ett mikrolån 10000 kr där 10000 är maxgränsen. En tumregel är att ju större lån desto billigare i förhållande till lånad krona. Trots det kommer ett mikrolån 10000 aldrig vara billigt, men genom att noga jämföra olika mikrolån och hitta det bästa mikrolånet kan man ofta spara flera hundralappar i ränta och avgifter. Lycka till att ta mikrolån 10000!

tisdag 5 juni 2012

Första lånet gratis

Första lånet gratis? Ja, du läste rätt. Det finns faktiskt flera ställen där man kan ta första lånet gratis. Det handlar så klart om ett sätt för banker och låneföretag att få nya kunder. Tanken är att erbjuda första lånet gratis, så att du ska registrera dig hos dem, vilket sänker tröskeln för att du ska komma tillbaka och söka ett nytt lån - vilket då självklart kostar pengar. Den enda typen av lån som går att få gratis första gången är små lån, sk smslån, snabblån eller internetlån. Dessa lån har en kort återbetalningstid, vilket gör att banken räknar med att du snart ska få ett nytt behov av och låna pengar och återkomma som kund till dom. Men öven om man gör det ska man inte känna sig lurade för att man tagit första lånet gratis. Eftersom man hade ett behov av att låna pengar så hade man ju annars fått göra det någon annanstans - och då fått betala för det. Så lycka till att ta första lånet gratis!

Sms lån svar direkt

Sms lån svar direkt - hur fungerar det? Ett sms lån med svar direkt är, precis som namnet antyder, ett litet lån som du söker via ett sms på mobilen, där man får svar direkt. Oftast kan man dessutom få pengarna snabbt utbetalda med den här typen av lån. Sms lån med svar direkt är ett populärt sätt att låna pengar för den som bara är i behov av små lån, men behöver pengarna snabbt. Sms lån kallas ibland även internetlån eftersom man nästan alltid kan söka både via sms och online på internet. Ibland går sms lån med svar direkt även under namnet snabblån, eftersom man får pengarna så snabbt. Dock har många företag som erbjuder smslån minskat ner betydelsen av snabbheten på senare tid, eftersom det är något som ses på med missnöje av Finansinspektionen, eftersom dessa eftersträvar att alla banker och låneföretag ska göra en ordentlig kreditprövning innan de beviljar och betalar ut ett lån. Men trots det är sms lån svar direkt fortfarande väldigt vanliga. Om du är intresserad av den här typen av lån eller kredit bör du dock vara noga med att jämföra priser på smslån, eftersom dessa skiljer sig väldigt mycket åt. Lycka till att ta sms lån  svar direkt!