lördag 13 oktober 2012

Smslån med betalningsanmärkning utan UC

Så här tar du smslån med betalningsanmärkning utan UC. Smslån är en lånetyp som har blivit allt vanligare i Sverige under de senaste åren. När smslånen började dyka upp för ca 10 år sedan var det vanligt att man kunde få ett smslån trots betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden. Det var även vanligt med smslåneföretag som inte tog någon kreditupplysning hos UC när gjorde sin kreditprövning, vilket gjorde det väldigt lätt att att få smslån. Men i takt med att lagar och regler har förändrats har det blivit allt mer svårt att få smslån. Numera är det svårt att hitta smslån med betalningsanmärkning utan UC. Men det finns fortfarande ett antal banker och låneföretag som erbjuder sms lån och andra typer av snabblån och mikrolån med betalningsanmärkning utan UC, det gäller bara att veta var man ska leta, och hur man ska leta.

Var kan man ta smslån med betalningsanmärkning utan UC

När man börjar leta efter smslån med betalningsanmärkning inser man att det finns mängder av sms lån och andra typer av smålån på det svenska lånemarknaden. Men bara en liten del av dem låter dig låna pengar trots betalningsanmärkning utan UC. Det enklaste sättet att hitta smslån med betalningsanmärkning utan UC är att använda nätet. Börja med att leta efter smslån på 4000 kr. Testa till exempel att använda fraser som smslån 4000 och låna 4000 utan UC. 4000 kr verkar vara en magisk gräns för hur mycket låneföretagen är villiga att låna ut utan kreditupplysning hos UC till personer som har en eller flera betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. När du har hittat ett antal smålån på 4000 kronor går du in på företagens hemsida för att läsa villkor samt frågor och svar. Det brukar då gå ganska enkelt att ta reda på om de accepterar betalningsanmärkningar och om de tar en kreditupplysning hos UC.

Nackdelar med sms lån trots betalningsanmärkningar utan UC

Det första man ska vara medveten om när man tar smslån är att det är en väldigt dyr typ av lån. Detta gäller alla typer av smålån, snabblån, microlån och internetlån. Det andra man ska tänka på är att lånet ska betalas tillbaka väldigt snabbt, inom en till tre månader. Det gäller alltså att veta att man har pengar på väg in redan innan man tar ett smslån med betalningsnamärkning utan UC.

måndag 8 oktober 2012

Akut lån med betalningsanmärkningar

Behöver du ta ett akut lån med betalningsanmärkningar? Då ska du fortsätta läsa här. Här ger vi dig alla de tips du behöver för att kunna ta ett lån med betalningsanmärkningar snabbt och enkelt när det dyker upp ett akut behov. Först och främst ska man vara medveten att du aldrig ska söka akut lån med betalningsanmärkning eller skulder hos Kronofogden hos din vanliga bank. Samtliga storbanker i Sverige ger direkt avslag när du söker lån om du har betalningsanmärkningar. Om du dessutom har ett akut behov av ett lån snabbt är sannolikheten att få lån hos någon av dessa banker lika med noll. Inte heller bör du vända dig till någon av de banker som erbjuder lån med säkerhet trots betalningsanmärkningar, eftersom deras kreditbedömning ofta drar ut på tiden. Om man berhöver låna pengar akut trots betalningsanmärkningar ska man istället sikta in sig på smålån som smslån, mikrolån och snabblån, alltså små, snabba lån under 10000 kr.

Var kan man ta akut lån trots betalningsanmärkningar?

Som vi nämnde ovan har man störst chans att låna pengar akut med betalningsanmärkning om man riktar in sig på smslån och andra smålån. Allra lättast verkar det vara om man nöjer sig med ett lån på 4000 kr. Många av de företag som erbjuder smslån med betalningsanmärkning har 4000 kr som maxgräns. Beloppet är alltså litet, men å andra sidan kan du ofta ha pengarna på kontot redan samma dag, framförallt om du kan legitimera dig med bank-id. Den här typen av lån är alltså ett bra alternativ om man vill ta akut lån med betalningsanmärkning. Läs mer om betalningsanmärkningar.

Lån utan traditionell UC

Att ta lån utan traditionell UC innebär att man söker lån hos ett företag som tar sin kreditupplysning hos något annat företag än UC, som är en förkortning för Upplysningscentralen. Det finns även ett fåtal företag som erbjuder lån helt utan UC, dvs att man gör sin kreditprövning helt utan en kreditupplysning. Fördelen med att ta lån utan traditionell UC är att det inte registreras någon förfrågan när du söker lånet, vilket gör det lättare att ta nya lån i framtiden. I och med att antalet förfrågningar ofta är en stor del av en kreditkontroll är det alltså en stor fördel att kunna ta lån utan traditionell UC.

Var kan jag ta lån utan traditionell UC?

De enda lån man kan söka där låneföretaget inte tar en traditionell kreditupplysning hos UC är så kallade smslån och snabblån. Låneföretag som erbjuder den här typen av smålån tar ofta sin kreditupplysning hos kreditupplysningsföretaget Creditsafe istället för hos UC, antagligen för att det är billigare. Kreditupplysningar från Creditsafe är inga traditionella UC, och det registreras därför ingen förfrågan. Dock är det förmodligen lika svårt att få lån om företaget tar sin kreditupplysning hos Creditsafe som om de tar en traditionell UC om man till exempel har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

söndag 7 oktober 2012

Lån trots många UC

Vill du ta lån trots många UC? Då behöver du först bestämma dig för hur stort lån du behöver. Om du nöjer dig med ett litet lån, på kanske 5000 - 10000 kr, så kan du söka så kallade snabblån. Då är chansen att få lån trots många UC god, eftersom de flesta snabblån och smslån inte lägger så stor vikt vid hur många förfrågningar hos UC du har. Genom att söka snabblån eller smslån trots många UC har du även i många fall möjlighet att ta lån utan UC, dvs att du kan söka lån utan att det registreras ytterligare kreditupplysningar eller förfrågningar. Snabblån går att få på belopp på upp till 25000 kr, medan lån utan UC går att få på belopp upp till 15000 kr.

Stora lån trots många UC

Vill man söka ett större lån trots många UC blir det lite svårare. Vanliga banker säger oftast nej på låneansökningar från den som har många UC, eftersom deras bedömningssystem anser att det är en signal att personen kommer att få svårt att betala tillbaka sitt lån i framtiden. Om man vill ta lån trots många UC måste man därför vända sig till banker som har en annorlunda kreditprövning som tar mer hänsyn till din faktiska betalningsförmåga än din ekonomiska historik. För tillfället är de bästa ställena att ta lån trots många UC Marginalen och Bluestep. Problemet då är att de framförallt är inriktade på bolån eller andra typer av lån med säkerhet. För att man ska kunna ta ett vanligt blancolån trots många UC krävs det oftast att man har en borgensman eller medsökande (eller borgenär som många felaktigt tror att det heter) med god ekonomi. Då har man goda möjligheter att få lån trots många UC.