fredag 18 januari 2013

Låna pengar utan kreditprövning

Allt fler svenska konsumenter letar efter en möjlighet att låna pengar utan kreditprövning. Det beror till stor del på att allt fler upptäcker svårigheterna med att få lån hos vanliga storbanker och kreditinstitut. Genom att kunna låna utan kreditprövning hoppas många på att kunna få lån trots ekonomiska problem, till exempel att man saknar inkomst eller fast anställning.

Går det verkligen att låna utan kreditprövning?

Nej, egentligen inte. Sedan några år tillbaka är alla banker och låneföretag i Sverige skyldiga att göra en fullständig kreditprövning varje gång någon ansöker om att låna pengar. Det gäller alla typer av lån – allt från till privatlån, banklån och kreditkort till smålån som smslån och snabblån. Istället för att leta efter lån utan kreditprövning bör man alltså leta efter andra sätt som gör det lätt att få lån.

Istället för lån utan kreditprövning

Eftersom den som letar efter ställen att låna pengar utan kreditprövning egentligen letar efter lätta lån bör man alltså inrikta sig på det istället. De lättaste lånen att få är lån och krediter som inte tar någon UC eller som accepterar betalningsanmärkningar. Det finns även smålån som har lägre inkomstkrav än andra lån, ibland så lite som 25000 kr i årsinkomst. Alla dessa lån gör en kreditprövning, men de är inte lika hårda i sin bedömning. Så även om det faktiskt inte går att låna pengar utan kreditprövning i Sverige, så finns det fortfarande stora möjligheter att få lån, även för den som brukar ha svårt att låna pengar hos vanliga banker.

Att tänka på

Som vanlig när man ska låna pengar ska man vara noga med att räkna på vad de olika lånen kostar. Genom att noga jämföra olika lån med varandra kan man ofta spara hundralappar, ibland mer än så. Detta gäller även alternativ till lån utan kreditprövning som lån utan UC och kreditupplysning.

onsdag 16 januari 2013

Tar Vivus UC?


Tar Vivus någon kreditupplysning hos UC när man ansöker om lån hos dom? Nej, Vivus tar sin kreditupplysning hos Creditsafe när de gör sin kreditprövning. Det innebär att du kan söka lån hos Vivus utan att det registreras någon förfrågan hos UC, vilket innebär att din kreditvärdighet inte påverkas negativt av att du tar lån hos Vivus. Att Vivus inte inte tar någon UC innebär alltså inte att de inte gör någon kreditprövning. Det kan alltså vara svårt att få lån hos Vivus om du har en riktigt dålig ekonomi, till exempel många betalningsanmärkningar, stora skulder hos Kronofogden eller saknar inkomst. Om du dock känner att du har en ekonomi som bör räcka för att få lån är Vivus ett bra alternativ för smslån och snabblån, eftersom de erbjuder första lånet gratis.

måndag 14 januari 2013

Låna pengar utan fast inkomst och betalningsanmärkningar

Behöver du låna pengar utan fast inkomst och betalningsanmärkningar? Då kan det vara väldigt svårt att hitta en bank som kommer låna utan pengar till dig. Att ha en betalningsanmärkning och kanske till och med skulder hos Kronofogden är något som de flesta banker ser som mycket negativt när de gör sin kreditprövning. Har man dessutom ingen fast inkomst blir det så klart ännu svårare. Men det finns ändå ett antal alternativ för den som letar efter lån utan fast inkomst och betalningsanmärkning. Vilket alternativ som passar dig bäst beror på hur mycket pengar du vill låna, samt hur din ekonomi ser ut i övrigt.

Stora lån trots betalningsanmärkningar

Om du vill låna ett större belopp, dvs mer än 15000 kr med betalningsanmärkning och utan fast inkomst finns det egentligen bara två alternativ: Marginalen och Bluestep. Båda dessa banker erbjuder lån utan fast inkomst och betalningsanmärkningar. Dock krävs det att du har någon form av säkerhet, till exempel villa, bostadsrätt eller fritidshus, eller att du har en borgensman med stark ekonomi. Du måste också kunna visa en inkomst, även om den inte beöver vara från en fast anställning. Inkomsten kan istället vara från eget företag, projektanställning, pension eller sjukpension.

Snabblån utan inkomst och betalninganmärkning

Om du bara är ute efter ett litet lån, under 15000 kr, kan du sitället leta efter smålån som snabblån eller smslån. Snabblån och smslån är den lättaste typen av lån som går att hitta, men är å andra sidan väldigt dyra. Det finns flera smslån som accepterar betalningsanmärkningar och låg inkomst. Däremot brukar det vara svårt att få även smslån helt utan inkomst eller med skulder hos Kronofogden. Tänk på att snabblån och smslån alltid har en vädligt kort återbetalningstid. Om du saknar fast inkomst kan det alltså bli svårt att betala tillbaka pengarna du har lånat. Se altså till att du har en strategi för hur du ska betala tillbaka ditt lån när du ska låna pengar utan fast inkomst och betalningsanmärkningar

fredag 4 januari 2013

Långivare som ej tar UC

Här hittar du en lista på bra långivare som ej tar UC. Lån utan UC har blivit allt mer efterfrågat under de senaste åren. Det beror till stor del på att många låntagare har insett att många förfrågningar hos UC är något som påverkar deras kreditvärdighet negativt. Att då kunna söka lån hos en långivare som inte tar någon kreditupplysning hos UC innebär en stor fördel, eftersom det då inte registreras någon ytterligare förfrågan. Tyvärr har antalet långivare som ej tar UC minskat under de senaste åren, vilket nu gör det ganska svårt att kunna låna pengar utan UC. Men som tur är finns det fortfarande ett antal alternativ, främst hos långivare som tar sin kreditupplysning hos andra företag än UC, som Creditsafe, Solvent, Solidaritet eller D&B.

Lista på långivare som ej tar UC

Här är de bästa alternativen för dig som vill kunna ta lån utan UC. Hos flera av dessa långivare kan du även ta lån trots betalningsanmärkning. Cash2you Onea.se ViaConto Vivus.se Samtliga dessa lån är av typen smslån eller smålån, vilket innebär att det maximal beloppet du kan låna hos långivare som ej tar UC är 15000 kr.

Att tänka på när du tar smslån

När du letar efter en bra långivare som ej tar UC är det viktigt att tänka på att jämföra priser. Det skiljer ofta mycket mellan de bästa lånen utan UC och de dyraste, så genom att jämföra flera olika långivare kan man ofta spara hundralappar. En annan sak man bör titta på är vilken återbetalningstid som gäller för de olika lånen. De flesta långivare som inte tar UC har en återbetalning på sina smslån på mellan 30-90 dagar, men detta kan variera. Var noga med att kontrollera detta noga innan du väljer långivare, så att det inte kommer som en obehaglig överraskning när ditt lån utan UC ska betalas tillbaka.