söndag 17 maj 2015

Privatleasing med betalningsanmärkning

Privatleasing är det nya sättet att finansiera en ny bil. När du privatleasar en bil äger du inte bilen, utan betalar en leasingavgift varje månad, under den tid du leasar bilen, oftast i tre år. Därefter lämnar du tillbaka bilen utan att behöva oroa dig för hur bilens värde har påverkats. Du behöver inte heller någon kontantinsats, vilket är ett krav när du tar ett vanligt billån. Privatleasing är alltså ett smart och smidigt alternativ till att äga bil för den som inte vill eller kan ta ett vanligt billån. Men går det att hitta privatleasing trots betalningsanmärkning?

Var kan man privatleasa bil med betalningsanmärkning?

Vi har inte hittat något finansbolag eller någon bilhandlare som uttryckligen säger att de erbjuder privatleasing med betalningsanmärkning. Men det behöver inte betyda att det är helt omöjligt att leasa bil privat trots betalningsnmärkning. Många finansbolag säger att de inte godtar betalningsnmärkningar, men om man bara har en eller ett fåtal anmärkningar och inga skulder hos kronofogden kan det gå ändå. Du får helt enkelt testa dig fram hos olika finansbolag, som t.ex. Santander, DNB Nor och Nordea.

Ett annat alternativ till privatleasing och billån är att ta ett vanligt privatlån. Att hitta privat med betalningsanmärkning är betydligt lättare än att hitta konsumentleasing med betalningsanmärkning.