torsdag 3 mars 2016

Lättaste smslånet

Har du svårt att få lån och letar efter det lättaste smslånet? Då har du kommit rätt. Smslån är lättare att få än andra lån,som privatlån och bolån, men om man har många förfrågningar hos UC, betalningsanmärkningar eller kanske till och med skulder hos Kronofogden kan det även vara svårt att hitta ett sms lån. Därför gäller det att veta var man ska leta.

Varför har du svårt att få smslån?

Det första man behöver ta reda på när man letar efter lätta smslån är varför man har svårt att bli beviljad ett lån, eftersom det styr var man ska söka. Som vi nämnde ovan är de vanligaste anledningarna att man inte blir beviljad ett lån att man har för många UC, att man har en eller flera betalningsanmärkningar, eller att man har skulder hos kronofogden. Hur lätt det är att få ett snabblån beror till stor del på vilken av dessa faktorer det är som gör att du inte får lån.

Om du har många förfrågningar hos UC brukar det vara ganska enkelt att hitta ett smslån. Börja med att leta efter smslåneföretag som inte tar sin kreditupplysning hos UC, utan hos någon konkurrent, till exempel Creditsafe. Eftersom en kreditupplysning hos Creditsafe inte visar antalet förfrågningar hos UC kommer de då inte användas i kreditbedömningen.

Om du har en betalningsanmärkning är det lite svårare att att hitta ett smslån. Det räcker oftast inte med att hitta ett lån som inte tar någon UC, eftersom även andra kreditupplysningar visar om du har betalningsanmärkningar. Istället bör du leta efter låneföretag som har som uttalad policy att även acceptera anmärkningar. Enligt vår erfarenhet hittar du det lättaste smslånet hos någon av dessa låneföretag:

Kredit 365
StrandiaFinans
ViaConto
Vivus

Om du har skulder hos kronofogden är det ännu svårare att bli beviljad ett lån. Störst chans har du nog ändå hos de banker som vi nämner ovan.

Listan på smslån i Sverige kan göras lång. De flesta lånen är ganska lika varandra. Konkurrensen har gjort att företagen tävlar om samma kunder, och för att kunna vinna kunder måste bankerna vända sig till nya kundgrupper. Därför finns det en hel del ovanliga smslån som har gjort det enklare att hitta lån även för dem med en riktigt dålig kreditvärdighet. Det är i den här gruppen man hittar det lättaste smslånet. Tänk dock på att smslån är dyra, och att räntan oftast är extra hög på lån för kunder som har svårt att få lån.